Tüdőgyógyinzézet Törökbálint

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 70.
+36-(23)-511-570
tbti@torokbalintkorhaz.hu

Laboratórium

Laborvezető

Bokor Károly                                                           (119 mellék)                         

Orvos Kollégák

Dr. Surányi Anita szakorvos  

Vezetőasszisztens

Molnár Andrea    

A Központi Laboratórium festői környezetben a Tüdőgyógyintézet Igazgatósági épületének földszintjén található.

Molnár Andrea vezetőasszisztens, valamint a laboratórium zökkenőmentes működését 5 fő szakdolgozó végzi.
A laboratórium elsősorban a Tüdőgyógyintézet fekvőbetegeinek, valamint Törökbálint város járóbetegeinek végez vizsgálatokat.

A területileg nem Törökbálinthoz tartozó betegeket előzetes bejelentkezést követően szívesen fogadjuk. Ezeket a vizsgálatokat a hatályos törvények értelmében jelenleg csak térítés ellenében tudjuk elvégezni.

Az orvosi laboratórium feladata diagnosztikai célú vizsgálatok végzése humán eredetű biológiai mintákból (vér, vizelet, széklet, köpet, stb.).

A laboratórium elsődleges feladata, hogy a betegek és egészségesek (szűrővizsgálati) anyagaiból az orvosok részére klinikailag hasznos, az egészségi állapot megítélését segítő információt szolgáltasson.

Analitikai feladatai: kémiai, hematológiai, immunológiai, szerológiai és allergológiai vizsgálatok elvégzése.

A laboratórium a fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan bővülő automatizált műszerparkkal rendelkezik. Szakdolgozóink folyamatos továbbképzéseken vesznek részt, így biztosítva a magas szintű színvonalas ellátást.

Az laboratórium olyan munkahely, ahol a technikai és szakmai kompetenciának kell érvényesülnie. Ezért jogos igény mind a felügyeleti szervek, mind a betegek, és a magunk részéről is, hogy a laboratórium által kiadott leletek megbízhatóak legyenek és összhangban álljanak a klinikai elvárásokkal. E célt szolgálja a géppark fejlesztése, a szakmai továbbképzések, valamint a külső-, és belső minőségbiztosítás.

A laboratórium szervezett külső minőségellenőrzésben vesz részt, melyet a Quali-Cont Kft. negyedévente biztosít, valamint évenként ISO ellenőrzés keretén belül a működés megfelelőségének ellenőrzését szolgálja a Tanusítvány megújítása.

A vérvétel rendje:

Rendelés ideje: H-P: 6:30-8:30

Helye: Onkopulmonológiai járóbeteg és diagnosztikai centrum épülete (földszint)

A hét bármely napján jöhetnek a házi gyermekorvosok által beutalt betegek (7-9 óráig),intézetünk  gyerekosztályára mintavételezés céljából.

 

 

Leleteket továbbra is a Háziorvosuktól vehetik át!