Tüdőgyógyinzézet Törökbálint

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 70.
+36-(23)-511-570
rpc@rpckorhaz.hu

Röntgen

Röntgen Asszisztensek

Szabó Bence   (133 mellék)

Röntgen részlegen végzett vizsgálatok a következőek

  • Mellkas két irányú felvételek
  • Csont felvételek
  • Lágyrész felvételek
  • Kontrasztanyagos vizsgálatok
  • Mellkas natív átvilágítás
  • Has natív átvilágítás

Fekvő beteg - röntgen vizsgálatok

A vizsgálatok kérése az orvos utasítása alapján számítógépes rendszerben történik a beteg személyi adatainak, TAJ számának és a kért vizsgálatnak a megadásával. Sürgős vizsgálat esetén a számítógépes rendszeren keresztül történő vizsgálatkérésen túl személyes vagy telefon megbeszélés szükséges a sürgősség indoklásával. Nem szállítható beteg esetében helyszíni vizsgálat kérésére van lehetőség.

A beteget a röntgen osztály telefonon hívja vizsgálatra. A vizsgálatra hívott beteg egyedül  vagy osztályos nővér/betegszállító kíséretében érkezik, állapotától függően.

A vizsgálatra jelentkező beteget az asszisztens fogadja.

A tervezett röntgen vizsgálathoz szükséges felvilágosítás, beleegyezés és előkészítés a fekvőbeteg osztályon történik az osztály működési rendje és a vizsgálati protokoll szerint.

Ambuláns beteg - röntgen vizsgálatok

Ambuláns beteg vizsgálata  hétköznap 8.00-10.00 óráig történik.

Tüdő és csontfelvétel készítése előtt időpontkérés nem szükséges!

Kontrasztanyagos gyomor és nyelésvizsgálat előtt időpont kérés szükséges, 23/511/570 (133 mellék) telefonszámon, hétköznap 8.00-10.00 óra között.

Az ambuláns beteg beutalóval jelentkezik, a beutaló tartalmazza a beteg személyi adatait, TAJ számát, a beutalás dátumát, a beutaló munkahely kódját, a beutaló orvos nevét, pecsétszámát, a beutaló diagnózist, valamint a képi és írásos előzményeket.

Minden vizsgálatra érkező betegre vonatkozó információk

A betegnek a vizsgálathoz szükséges mértékű vetkőzése a vetkőző helységben történik, szükség szerint a kísérő nővér vagy asszisztens segítségével, a működési rend szerint. A szükséges sugár illetve gonád védelemről az asszisztens és/vagy a vizsgáló orvos gondoskodik és ellenőrzi a vizsgálati protokollokban foglaltak szerint.

A röntgen osztály a vizsgálatot nem végzi el ha a beteg nem egyezik bele a vizsgálatba; ha a vizsgálat a beteg állapota és/vagy kooperáció hiánya miatt nem végezhető el.

Kontrasztanyagos gyomor és nyelésvizsgálat előtt időpont kérés szükséges! 23/511/570 (133 mellék)

A vizsgálatra éhgyomorral érkezzen!

Leletezés

A vizsgálatról a beteg leletet kap, mely átvételét a leletmásolaton aláírásával igazolja.
Ambuláns betegek leletkiadása szerdai és pénteki napokon (8-14 óráig) történik.