Tüdőgyógyinzézet Törökbálint

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 70.
+36-(23)-511-570
tbti@torokbalintkorhaz.hu

III. osztály

FELNŐTT AKTÍV TÖDŐGYÓGYÁSZAT

III. OSZTÁLY

Orvosok: Putz Zsuzsanna osztályvezető főorvos, orvosigazgató helyettes
                 Gergely-Farnos Erzsébet főorvos, osztályvezető helyettes
                 Korompay Réka adjunktus
                 Kozma Zoltán szakorvos
                 Hécz Réka szakorvos
                 Csilek Mónika osztályos orvos
                 Bujdosó Réka osztályos orvos
                 Gáspár Eszter osztályos orvos
                 Lovas Tímea osztályos orvos


Főápoló: Katona Mónika
                 Papp Arnold

Adminisztrátor: Tősérné Kovács Magdolna

Pszichológus: Fehérvári Dóra

Gyógytornász: Lencsés Judit
                           Törteli Tea

A III-as osztály az Intézet Kastélyépületének legfelső emeletén található. A tágas folyosó végén TV készülékkel ellátott társalgó van, amely a fennjáró betegek részére ebédlőként is szolgál.
Az osztályon egy-egy 2 illetve 3, valamint több 4 ágyas szobával is rendelkezünk. Összesen 44 fekvőbeteg ellátására van lehetőség az osztályon. A szobák saját mellékhelyiségekkel (mosdó, külön zuhanyzó) ellátottak, tágasak, kényelmesek.

Ellátási területünk: Pest megye meghatározott területéről a tüdőgondozók illetve a családorvosi hálózat beutalása alapján kerülnek felvételre a betegek.
Előzetes egyeztetést követően az ország bármely részéről felveszünk kivizsgálásra szoruló betegeket.

Az osztályon tapasztalt pulmonológus, infektológus, onkológus, klinikai farmakológus kollégák dolgoznak. Szakmai követelmény a bronchológiai vizsgálatok elsajátítása, több kolléga vesz részt az alsó légúti idegentest ügyelet ellátásában is.
A tüdőbetegségek és az onkopulmonológiai betegségek kivizsgálását és ellátását teljeskörűen tudjuk végezni. Kiemelten foglalkozunk az infekciós betegségekkel, a nosocomialis (kórházban szerzett) fertőzések megelőzésével és kezelésével, az obstruktív tüdőbetegségben szenvedő betegek ellátásával, a daganatos és az intersticiális tüdőbetegségek kivizsgálásával és kezelésével. Intézetünk súlyos asthma bronchiale és isterstitialis tüdőbetegségek (ILD) ellátására kijelölt centrum is egyben, emellett kellő tapasztalattal rendelkezünk a páciensek tüdőtranszplantációra történő felkészítésében is.

A COVID-19 pandémia alatt az osztály dolgozói közül többen is részt vettek a fertőző (izolált) osztályon történő betegellátásában.

Az osztályon dolgozó orvosok az osztályos munka mellett, részt vesznek az asthma ambulancia, általános pulmonológiai ambulancia munkájában és az onkológiai járóbeteg és kúraszerű ellátásban is.
A kollégák rendszeresen tartanak szakmai előadásokat, többen közülük évente tudományos publikációt is megjelentetnek. 

A szakdolgozói és segédápolói gárda összeszokott csapatként dolgozik, tudásuk és kedvességük biztosítja a betegek folyamatos ellátását.