Tüdőgyógyinzézet Törökbálint

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 70.
+36-(23)-511-570
rpc@rpckorhaz.hu

III. osztály

Orvos kollégák:

Dr. Putz Zsuzsanna osztályvezető főorvos,
orvosigazgató helyettes
(148 mellék)  
Dr. Kovács Nóra adjunktus (152 mellék)
Dr. Korompay Réka adjunktus

(147 mellék)

Dr. Kozma Zoltán szakorvos (180 mellék)
Dr. Hécz Réka szakorvos (147 mellék)
Dr. Csilek Mónika osztályos orvos (180 mellék)
Dr. Réti Izolda osztályos orvos (152 mellék)
Dr. Bujdosó Réka osztályos orvos (147 mellék)
Dr. Gáspár Eszter osztályos orvos (147 mellék)
Dr. Lovas Tímea osztályos orvos (147 mellék)
Dr. Szakács Dóra rezidens (180 mellék)


Főápoló:

Papp Arnold                                                                    (143 mellék)

 

A III-as osztály az Intézet Kastélyépületének legfelső emeletén található. A tágas folyosó végén TV készülékkel ellátott társalgó van, amely a fennjáró betegek részére ebédlőként is szolgál.
Az osztályon egy-egy 2 illetve 3, valamint több 4 ágyas szobával is rendelkezünk. Összesen 44 fekvőbeteg ellátására van lehetőség az osztályon. A szobák saját mellékhelyiségekkel (mosdó, külön zuhanyzó) ellátottak, tágasak, kényelmesek.

Ellátási területünk: Pest megye meghatározott területéről a tüdőgondozók illetve a családorvosi hálózat beutalása alapján kerülnek felvételre a betegek.
Előzetes egyeztetést követően az ország bármely részéről felveszünk kivizsgálásra szoruló betegeket.

Az osztályon tapasztalt pulmonológus, infektológus, onkológus, klinikai farmakológus kollégák dolgoznak. Szakmai követelmény a bronchológiai vizsgálatok elsajátítása, több kolléga vesz részt az alsó légúti idegentest ügyelet ellátásában is.
A tüdőbetegségek és az onkopulmonológiai betegségek kivizsgálását és ellátását teljeskörűen tudjuk végezni. Kiemelten foglalkozunk az infekciós betegségekkel, a nosocomialis (kórházban szerzett) fertőzések megelőzésével és kezelésével, az obstruktív tüdőbetegségben szenvedő betegek ellátásával, a daganatos és az intersticiális tüdőbetegségek kivizsgálásával és kezelésével. Intézetünk súlyos asthma bronchiale és isterstitialis tüdőbetegségek (ILD) ellátására kijelölt centrum is egyben, emellett kellő tapasztalattal rendelkezünk a páciensek tüdőtranszplantációra történő felkészítésében is.


Az osztályon dolgozó orvosok az osztályos munka mellett, részt vesznek az asthma ambulancia, általános pulmonológiai ambulancia munkájában és az onkológiai járóbeteg és kúraszerű ellátásban is.
A kollégák rendszeresen tartanak szakmai előadásokat, többen közülük évente tudományos publikációt is megjelentetnek. 

A szakdolgozói és segédápolói gárda összeszokott csapatként dolgozik, tudásuk és kedvességük biztosítja a betegek folyamatos ellátását.