Tüdőgyógyinzézet Törökbálint

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 70.
+36-(23)-511-570
tbti@torokbalintkorhaz.hu

Krónikus tüdőgyógyászat

Orvos Kollégák

Dr. Kiss Csongor mb.osztályvezető főorvos (226 mellék)

Osztályos Főápoló

Tóth Mónika  

(228 mellék)
 

 

Osztályos Adminisztrátor

Kőházy Zsuzsanna   (227 mellék)

 

Osztályunk krónikus részlegén Pest Megye és budapesti krónikus légzőszervi betegeit látjuk el. 

Betegeink főként 3 betegségcsoportból kerülnek ki.

  • Légzési elégtelenségben szenvedő betegek
  • Palliatív kezelést igénylő tumoros betegek
  • Általános ápolást igénylő idősek

Célunk, hogy osztályunkon személyre szólóan, egyszerre testi és lelki szükségleteik alapján lássuk el a tartós betegségben szenvedő, ápolásra szoruló vagy életük befejezésére készülő embereket. Kiemelten fontos célunk, hogy bármilyen betegség vagy állapot is kényszeríti ki a búcsút, az humánusan, szeretetteljes környezetben, fájdalommentesen, családtagok közelében  történjen. Arra törekszünk, hogy az a pillanat, amely mindnyájunk számára megadatik az elkerülhetetlen fájdalom mellett, mégis felemelő és természetes legyen.

Ebben a munkában a magas színvonalú orvosi kezelés és a szakszerű, elhívatott ápolás mellett mozgásterapeuták, diétás szakemberek és lelki segítők segítségét és igénybe vesszük. 

Felvétel a társosztályok vagy családorvosi beutaló és előzetes megbeszélés alapján történik. Speciális esetekben lehetőség van az Intézet Térítési Szabályzata szerint területen kívüli személyek vagy tartós ápolást igénylők ellátására is, személyes megbeszélés szerint.

Az osztály gárdája rendszeres képzéseken, beszélgetéseken, közös hétvégéken vesz részt annak érdekében, hogy biztonságos, megnyugtató környezetet teremthessenek szakmai és emberi szempontból is betegeinknek.

A pácienseink elhelyezése 3- és 4 ágyas saját fürdőszobás kényelmes szobákban történik.

Közös ebédlő, alap felszereltségű konyha, TV-szoba áll rendelkezésre egyéb közösségi helyiségek mellett. Különösen nagy segítség a kórház hatalmas, szépen karbantartott parkja, melyben kis parkerdő is található, ahol tanösvényeket is igénybe vehetnek betegeink a gyógyuláshoz.

Az osztály egy különálló földszintes épületben a bejárati sorompó bal oldalán található. Két szárnyának egyik részén a rehabilitációs betegek, másik részén a krónikus ápoltak kerülnek elhelyezésre.