Tüdőgyógyinzézet Törökbálint

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 70.
+36-(23)-511-570
rpc@rpckorhaz.hu

Krónikus tüdőgyógyászat

Orvos Kollégák

Dr. Kiss Csongor

Dr. Paraczki Ágnes

mb. Osztályvezető Főorvos

Adjunktus

(226 mellék)

 

Vezető ápoló

Tóth Mónika

 

(228 mellék)
 

 

Osztályunk krónikus részlegén Pest Megye és Budapest krónikus légzőszervi betegeit látjuk el. 

Betegeink alapvetően 2 betegségcsoportból kerülnek ki.

  • Általános ápolást igénylő idősek
  • Súlyos, előrehaladott állapotú légúti betegségben szenvedők

Célunk, hogy osztályunkon személyre szólóan, egyszerre testi és lelki szükségleteik alapján lássuk el a tartós betegségben szenvedő, ápolásra szoruló vagy életük befejezésére készülő embereket. Kiemelten fontos célunk, hogy bármilyen betegség vagy állapot is kényszeríti ki a búcsút, az humánusan, szeretetteljes környezetben, fájdalommentesen, családtagok közelében történjen.

Ebben a munkában a magas színvonalú orvosi kezelés és a szakszerű, elhivatott ápolás mellett mozgásterapeuták, diétás szakemberek és lelki segítők segítségét is igénybe vesszük. 

Felvétel a társosztályok kérése, vagy családorvosi beutaló és előzetes megbeszélés alapján történik. Speciális esetekben lehetőség van az Intézet Térítési Szabályzata szerint területen kívüli személyek, vagy tartós ápolást igénylők ellátására is, személyes megbeszélés szerint.

Az osztály ápoló személyzete rendszeres képzéseken, beszélgetéseken, vesz részt annak érdekében, hogy biztonságos, megnyugtató környezetet teremthessenek szakmai és emberi szempontból is betegeinknek.

Pácienseink elhelyezése 3- és 4 ágyas, saját fürdőszobás, kényelmes szobákban történik.

Közös ebédlő, alap felszereltségű konyha, TV-szoba áll rendelkezésre egyéb közösségi helyiségek mellett. Különösen nagy segítség a kórház hatalmas, szépen karbantartott parkja, melyben kis parkerdő is található, ahol tanösvényeket is igénybe vehetnek betegeink a gyógyuláshoz.

Az osztály egy különálló földszintes épületben a bejárati sorompó bal oldalán található. Két szárnyának egyik részén a rehabilitációs betegek, másik részén a krónikus ápoltak kerülnek elhelyezésre.