Tüdőgyógyinzézet Törökbálint

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 70.
+36-(23)-511-570
rpc@rpckorhaz.hu

Tájékoztatjuk az angol nyelvű oltási igazolás kiadásának jelenlegi helyzetéről

Tisztelt Érdeklődő!


Tájékoztatjuk az angol nyelvű oltási igazolás kiadásának jelenlegi helyzetéről:

A jelenlegi jogszabályi helyzet szerint az egészségügyi szolgáltatóknak angol nyelvű oltási igazolás kiadásának kötelezettsége nincs, utasítás erre sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma, sem a Nemzeti Népegészségügyi központ részéről nem érkezett.

Az NNK honlapján is ennyi olvasható (vélhetően az oltóhelyek megrohamozásának elkerülése miatt, illetve egyéb hivatalos utasítás hiányában): „Külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű oltásigazolást az oltottak részére, bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat.„


Amennyiben sürgősen szüksége van az igazolásra (egy héten belül), az alábbiakat kell tennie:

- Töltse le az NNK honlapjáról a hivatalos két nyelvű igazolást, majd a magyar oltási igazolás alapján töltse ki úgy, hogy gyors ellenőrzést követően azt csak orvosi aláírással, és pecsétekkel kelljen ellátni, gyorsítva ezzel a folyamatot (csak az NNK honlapjáról letöltött, hivatalos, két nyelvű oltási igazolást áll módunkban kiállítani).

- A kitöltött angol nyelvű igazolást, az eredeti igazolással együtt kérem juttassa el az oltópontra / vagy adja le a kék konténerbe.
- A lepecsételt aláírt igazolást a leadást követő két munkanap elteltével (hétfőtől péntekig 9 és 15 óra között) tudja átvenni a konténerben dolgozó kollégától.

Köszönjük a megértést, mindent megteszünk, hogy teljesítsük a ránk rótt hatalmas feladatot, és egyértelmű utasítás esetén azonnal, egyebekben egyedi igényeket figyelembe véve igyekszünk az angol nyelvű oltási igazolásokat a lehető legrövidebb időn belül kiállítani.


Üdvözlettel, jó egészséget kívánva:
Intézet Vezetése