Tüdőgyógyinzézet Törökbálint

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 70.
+36-(23)-511-570
rpc@rpckorhaz.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY - KEHOP-5.2.11-16. - „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére”

 

2018.02.13.

TÜDŐGYÓGYINTÉZET TÖRÖKBÁLINT

Sajtóközlemény         

Tüdőgyógyintézet Törökbálint épületeire fotovoltaikus rendszer telepítése
 

 

A Tüdőgyógyintézet Törökbálint épületeire fotovoltaikus rendszer telepítése „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása központi költségvetési szervek részére” című konstrukció keretében pályázatot nyújtott be. A KEHOP-5.2.11-16-2016-00024 azonosító számmal regisztrált, a „Tüdőgyógyintézet Törökbálint épületeire fotovoltaikus rendszer telepítése” c. pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energia Operatív Program Irányító Hatósága 103 079 550,- Ft összeggel támogatta. A projekt 2017. márciusában kezdődött és 2018 februárjában fejeződött be.

 

A Széchenyi 2020 előirányzatából a Tüdőgyógyintézet Törökbálint a pályázatban foglaltak megvalósítására egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az előirányzat a Kohéziós Alapból és a hazai központi költségvetésből valósult meg. A pályázat támogatási intenzitása 100%.

 

A „Tüdőgyógyintézet Törökbálint épületeire fotovoltaikus rendszer telepítése” című pályázat során az intézmény célul tűzte ki és megvalósította az érintett épületek villamos energia fogyasztásának csökkentését.

 

A pályázat megvalósítását követően a projektben érintett épület betegei és dolgozói – az energetikai korszerűsítésnek köszönhetően – korszerűbb, gazdaságosabban működtethető intézményben gyógyulnak, dolgoznak. A fejlesztés után jelentősen csökkent az épületek energiafelhasználása, amely hozzájárul az intézmények fenntartási költségeinek optimalizálásához.