Tüdőgyógyinzézet Törökbálint

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 70.
+36-(23)-511-570
rpc@rpckorhaz.hu

Fertőzésveszély elkerülésével lehet biztosítani a betegellátást, így végezhető telefonos távkonzultáció, e-recept írás. Kérjük a személyes találkozó helyett ez élvezzen prioritást.

Tisztelt Betegeink!

2020.03.16.-tól tervezett egészségügyi ellátás csak akkor kerül elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély, vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor.

A járványügyi intézkedések részekén az elmúlt napokban megjelent jogszabályváltozások több új lehetőséget biztosítanak, amely alapján a fertőzésveszély elkerülésével lehet biztosítani a betegellátást, így végezhető telefonos távkonzultáció, e-recept írás. Kérjük a személyes találkozó helyett ez élvezzen prioritást.


EMMI által 2020. március 13-án életbe léptetésre kerülő, eRecept kiváltásra vonatkozó rendeletről szóló tájékoztatás:
„Péntektől bárki kiválthatja hozzátartozója, barátja, ismerőse gyógyszereit. Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere ugyanis rendeletben egyszerűsítette az e-recept kiváltásának feltételeit. A rendelet szerint a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben a patikák a gyógyszer kiadását felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja. A patikák csupán a gyógyszert átvevő személy adatait rögzítik, és kiadják számára a receptre felírt gyógyszereket.