Tüdőgyógyinzézet Törökbálint

2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály utca 70.
+36-(23)-511-570
tbti@torokbalintkorhaz.hu

Élelmezési Osztály

Betegeinknek 3 főétkezést és a kisétkezéseket, a dolgozóinknak pedig ebédet biztosítunk. Konyhánk több szakaszban is felújításra került. Olyan korszerű gépek segítik munkánkat  , melyekkel az ételek értékes tápanyagai megőrizhetők. Az elkészített ételek egyéni tálalással, zárt ételszállító kocsikon jutnak el a betegosztályokra. Megfelelő hőfokon tartásukról az étel -melegentartó szett gondoskodik.
Dolgozóink önkiszolgáló rendszerben étkezhetnek az ebédlőben.

Az élelmezés munkája igen összetett, különféle feladatokat kell ellátnia:

  • szervezési (termelés , munkaerő)
  • gazdálkodás (felhasználás, anyaggazdálkodás )
  • ellenőrzés
  • kapcsolattartás  (belső: pénzügy,  anyaggazdálkodás , ápolási osztályok, dolgozók ) (külső: beszállítók, hatóságok)

Betegeink tekintélyes része diétát igényel, a normál menün kívül számos  ételsor készül az igényeknek megfelelően. Ennek tartalmaznia kell a korcsoportoknak megfelelő tápanyagtartalmat. Az étlap egészséges, változatos, idény jellegű ,ízben és színekben harmonikus.  Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy kihasználva a viszonylag kis adagszám és a helyben főzés előnyeit, megőrizhettük a „házias” íz világot , ötvözve ezt a mai kor igényeivel.
Különös gondot fordítunk az élelmiszerbiztonságra ,ISO  9001: 2009-es szabványok és a HACCP előírása szerint üzemelünk.
Összeszokott csapatunk 19 munkatársból áll:

  • 1 élelmezésvezető ( dietetikus )
  • 2 dietetikus
  • 1 adminisztrátor
  • 1 raktáros
  • 1 főszakács
  • 4 szakács
  • 9 konyhai kisegítő